樂古Nakuz

標題: [車隊宣言] 暴走不用BUG [打印本頁]

作者: 真白羊    時間: 25-1-2010 06:04
標題: [車隊宣言] 暴走不用BUG

相信大家都知道暴走有大量利用類似LAG機的現象
在暴走中做成會飛天遁地左穿左插既情況
令其他正常遊戲既玩家, 在合理環境下不能將其轉飛之餘
還會在過終點時離奇超越前者
最終贏得大量海盜箱子

本人以樂古版主及玩家之名義
對有關利用遊戲漏洞進行不公平遊戲, 從而獲得利益者
予以強烈譴責

我在此表明,我會以官方討論區版主名義
請官方盡快處理問題

另外, 我在此號召各大小車隊
參與反BUG暴走聯盟
聯盟內車隊成員需守以下守則:

1. 不可惡意使用BUG進行遊戲
2. 如多次被發現懷疑使用暴走LAG, 被其他玩家成功截圖
必須向車隊隊長解釋, 並由車隊隊長公開解釋或公佈處分
該玩家並應即時起不能參與暴走直至LAG情況有改善為止
3. 如車隊為包庇縱容隊員違反宣言, 該車隊將被視為合謀
4. 任何玩家, 惡意利用BUG進行遊戲, 我們必予以強烈譴責, 並會與其終止一切貿易往來

參與上述宣言車隊, 請由隊長或代理隊長回覆

BY 真白羊
25-1-2010

已參加宣言車隊:

光速傳說
修羅道
ESGS乄EliteHK
Speed Star
作者: 真白羊    時間: 25-1-2010 06:04
本人 真白羊, 代表<光速傳說>車隊
同意參與反BUG暴走聯盟, 並同意宣言內條款
作者: stupid0879    時間: 25-1-2010 07:29
飛禽走獸@@?

作者: tszlai01    時間: 25-1-2010 11:29
人地開小號玩bug吹佢唔脹架喎(例如冰雪兒)~.~
跟本冇人知佢正身係邊個
作者: siu乂軒仔    時間: 25-1-2010 14:17

本人23lv上星期玩暴走   我係好lag但比ZR車隊ga   BENO吊媽媽話我BUG狗
但我羅第31名   如果我係BUG每一場都第一名啦!!! 但係ZR車隊點解會有咁唔識尊重GA人呢   
先前FD仲叫我入ZR   但係入佐日日咁比佢吊    唔該ZR話下喱個人啦!!! 敢樣大家都會好相處
作者: tszlai01    時間: 25-1-2010 14:46
本人23lv上星期玩暴走   我係好lag但比ZR車隊ga   BENO吊媽媽話我BUG狗
但我羅第31名   如果我係BUG每一場都第一名啦!!! 但係ZR車隊點解會有咁唔識尊重GA人呢   
先前FD仲叫我入ZR   但係入佐日日咁比佢吊    唔該ZR ...
siu乂軒仔 發表於 25-1-2010 14:17

以我所記得..佢都問候過唔少人了(包括萍妹,新哥,mk,史迪仔等等...)
作者: 仲原太洋    時間: 25-1-2010 15:44
本人GAME ID:ay1668代表"修羅道"車隊
同意參與反BUG暴走聯盟, 並同意宣言內條款[[onion_51]]
作者: 真白羊    時間: 25-1-2010 17:09
本人GAME ID:ay1668代表"修羅道"車隊
同意參與反BUG暴走聯盟, 並同意宣言內條款[[onion_51]]
仲原太洋 發表於 25-1-2010 15:44

多謝支持 ^^
作者: siu乂軒仔    時間: 25-1-2010 18:49
以我所記得..佢都問候過唔少人了(包括萍妹,新哥,mk,史迪仔等等...)
tszlai01 發表於 25-1-2010 14:46
佢自己個名衰好啦!無謂搞到ZR個車隊
希望ZR隊長可以話下佢  叫佢把口收下
作者: 真白羊    時間: 25-1-2010 20:12
siu乂軒仔 發表於 25-1-2010 18:49

每個人性格都不同, 不過大家都有言論自由既^^
盡可能既都唔好太在意, 人都會開心d
作者: yikhei1    時間: 25-1-2010 20:25
我想講句beno把口不嬲唔識收...
樣樣野以為自己岩x哂~
我諗全RCO有幾多人唔鋸佢~
作者: 死夢見    時間: 25-1-2010 20:36
siu乂軒仔 發表於 25-1-2010 18:49
隊長都冇佢符le~~
作者: guliesi    時間: 25-1-2010 20:37
先前FD仲叫我入ZR   但係入佐日日咁比佢吊    唔該ZR ...
siu乂軒仔 發表於 25-1-2010 14:17

我以zr副會身份出句聲, 對於比beno出口傷人的受害者先講句抱歉,我認為果次你lag機而比佢講bug狗係因為[小原]存在的影響,令唔單止beno,連其他人都會對lag人變得敏感, 不過beno為人就比較直,激進, 所以容易出口傷人不留情. 我會試下改善下佢, 受害者 SO SOR[[onion_54]]
作者: stupid0879    時間: 25-1-2010 21:00
我以zr副會身份出句聲, 對於比beno出口傷人的受害者先講句抱歉,我認為果次你lag機而比佢講bug狗係因為[小原]存在的影響,令唔單止beno,連其他人都會對lag人變得敏感, 不過beno為人就比較直,激進, 所以容易出口傷人 ...
guliesi 發表於 25-1-2010 20:37

唔知佢會唔會改姐!
希望佢會啦
仲有佢暴走玩LAG點解決先?
禁好野次次同佢一組都lag?
作者: 真白羊    時間: 25-1-2010 21:28
我想講句beno把口不嬲唔識收...
樣樣野以為自己岩x哂~
我諗全RCO有幾多人唔鋸佢~
yikhei1 發表於 25-1-2010 20:25

我數學一向肥佬
對d代數式都好敏感[[mg_1_47]]
作者: guliesi    時間: 25-1-2010 22:32
我數學一向肥佬
真白羊 發表於 25-1-2010 21:28

羊,不如先出一個暴走lag機玩家的名單先, 然後先叫該車會會長處理, 因為每個人都可能有delay, 加上有時係個別1,2場會lag. 如果係多次+多人都見到先做到公平.
目前我都知zr有唔少人係真係lag,所以我會了解下先.

[即時起不能參與暴走直至LAG情況有改善為止] 有d人係本身電腦唔夠強,如果這樣都排斥佢玩暴走的,會流失玩家... (有人向我反映佢唔係轉唔到,而係佢都轉唔到人)

-例子-
角色名:dkxxxx
事件情況: 飛天 / 轉唔到 / 見唔到 / .....
發生時間:2010/2/24 - 2pm 1-3場
作者: king56k    時間: 25-1-2010 23:14
羊,不如先出一個暴走lag機玩家的名單先, 然後先叫該車會會長處理, 因為每個人都可能有delay, 加上有時係個別1,2場會lag. 如果係多次+多人都見到先做到公平.

[ ...
guliesi 發表於 25-1-2010 22:32

極品車王GQ
多次隱形及
有1次見佢飛天入地,但冇任何delay(明顯便用加速器效果)
作者: hou528    時間: 25-1-2010 23:26
唔入車隊咪得囉
作者: c73e74    時間: 25-1-2010 23:32
我數學一向肥佬
真白羊 發表於 25-1-2010 21:28

數學...
你有計數機加個腦 多腦唔會肥佬-.-
d代數我都好敏感-.-
例如a 2次+b 2次+c 2次
      -------------------------- 呢d
                  x 2次
作者: 真白羊    時間: 26-1-2010 00:50
唔入車隊咪得囉
hou528 發表於 25-1-2010 23:26

冇車隊既唔代表一定係有問題, 不過無車隊既的確有唔少係有問題

根據以上句子, 請問

當你係街上見到一個冇車隊既玩家
你當佢係有問題定冇問題?
作者: c73e74    時間: 26-1-2010 00:52
冇車隊既唔代表一定係有問題, 不過無車隊既的確有唔少係有問題

根據以上句子, 請問

當你係街上見到一個冇車隊既玩家
你當佢係有問題定冇問題? ...
真白羊 發表於 26-1-2010 00:50

無問題
作者: 真白羊    時間: 26-1-2010 00:53

[ ...
guliesi 發表於 25-1-2010 22:32

建議他們不參與暴走, 先解決問題
這個不論對其他玩家或有LAG既玩家本身都是最好的
我估冇人希望因為被誤會是惡意用BUG玩家
贏左都唔光彩
作者: Jasonmr667    時間: 26-1-2010 02:42
建議他們不參與暴走, 先解決問題
這個不論對其他玩家或有LAG既玩家本身都是最好的
我估冇人希望因為被誤會是惡意用BUG玩家
贏左都唔光彩
真白羊 發表於 26-1-2010 00:53

但係咁樣咪一樣令到部電腦唔夠強D玩家唔玩個Game....
以我所知我的車隊HRC有好幾個玩家都係Only暴走,但部電腦又真的不強,咁又點呢???
咁樣好似行唔通!!!
同玩家都未必會聽這個建議啦!!!
作者: king56k    時間: 26-1-2010 02:43
以我所知我的車隊HRC有好幾個玩家都係Only暴走,但部電腦又真的不強,咁又點呢???
咁樣好似行唔通!!!
同玩家都未必會聽這個建議啦!!! ...
Jasonmr667 發表於 26-1-2010 02:42

其實可以係知道自己lag機既玩家上黎備案先
可能會比較好執行
作者: 真白羊    時間: 26-1-2010 02:54
咁樣好似行唔通!!!
同玩家都未必會聽這個建議啦!!! ...
Jasonmr667 發表於 26-1-2010 02:42

如果大家都唔打算參加, 咁都冇所謂
這是你們的選擇
我不會強迫任何車隊參與
依場仗打唔打係由你地自己選擇
我同我既車隊係依件事入面冇損失亦冇得益
作者: HK追風    時間: 26-1-2010 03:28
其實呢個問題冇可能解決到[[bao_27]]
佢地要玩lag 大不了開過隻分身繼續玩
最重要係 玩lag d人又唔係拎到第1喎
阻住d有機會拎第1既 正常玩家
作者: Sn@ke    時間: 26-1-2010 14:29
如果大家都唔打算參加, 咁都冇所謂
這是你們的選擇
我不會強迫任何車隊參與
依場仗打唔打係由你地自己選擇
我同我既車隊係依件事入面冇損失亦冇得益 ...
真白羊 發表於 26-1-2010 02:54

羊, 我們唔係反對你的建議, 只係想找更好的方法解決.
作者: samlove    時間: 26-1-2010 14:39
我以zr副會身份出句聲, 對於比beno出口傷人的受害者先講句抱歉,我認為果次你lag機而比佢講bug狗係因為[小原]存在的影響,令唔單止beno,連其他人都會對lag人變得敏感, 不過beno為人就比較直,激進, 所以容易出口傷人 ...
guliesi 發表於 25-1-2010 20:37
先前我都有玩光線   但係我比人成日話bug我而家都無咩心機玩喱隻game   曾經我都比BENO罵過   同佢講番我無bug   佢可以話我垃圾都不如   隊長喱個人在係咁你踢佐佢算   真係會影響你車隊名聲
作者: guliesi    時間: 26-1-2010 14:40
其實呢個問題冇可能解決到[]
佢地要玩lag 大不了開過隻分身繼續玩
最重要係 玩lag d人又唔係拎到第1喎
阻住d有機會拎第1既 正常玩家
HK追風 發表於 26-1-2010 03:28

唔係拿唔到就唔洗理, 如果有日又lag又拿到第一, 果時又會有人嘈.

其實可以係知道自己lag機既玩家上黎備案先
可能會比較好執行

yan個建議唔錯, 方便解決問題.

其實白羊的想法係好, 而且為廣大rco的玩家行出第一步去團結大家, 只係解決方法可能有更好的選擇.

目前可以叫大家上報暴走有問題的玩家, 然後通知該玩家(玩果個未必知自已lag), 如果佢係software問題, 或者我們可以幫手解決到. 如果係叫極都唔應我們又唔理而繼續在有問題的情況下玩暴走, 那就應該去處理.
作者: 真白羊    時間: 26-1-2010 15:17
羊, 我們唔係反對你的建議, 只係想找更好的方法解決.
Sn@ke 發表於 26-1-2010 14:29

唔係拿唔到就唔洗理, 如果有日又lag又拿到第一, 果時又會有人嘈.

yan個建議唔錯, 方便解決問題.

其實白羊的想法係好, 而且為廣大rco的玩家行出第一步去團結大家, 只係解決方法可能有更好的選擇.

目前可以叫大 ...
guliesi 發表於 26-1-2010 14:40

^^ 只要係建議同有實際可行既方案我一定支持你地
作者: king56k    時間: 26-1-2010 15:27

我備案先

我係lag機人士._."
作者: 真白羊    時間: 26-1-2010 15:28
我備案先

我係lag機人士._."
king56k 發表於 26-1-2010 15:27

你網速快過我屋企....
作者: king56k    時間: 26-1-2010 15:36
你網速快過我屋企....
真白羊 發表於 26-1-2010 15:28

我好高延遲
作者: 紅彗星    時間: 26-1-2010 15:44
有人話轉唔到我,但我成日比人轉到=.=
可能我有d lag..黎備左案先穩陣d XD
作者: 真白羊    時間: 26-1-2010 15:51
我好高延遲
king56k 發表於 26-1-2010 15:36

有時我ping都ping唔到~__~ 我贏了
作者: 花島楓月    時間: 29-1-2010 16:28

咁樣算唔算慢嫁,我真系唔識野

作者: 真白羊    時間: 29-1-2010 17:15
咁樣算唔算慢嫁,我真系唔識野

花島楓月 發表於 29-1-2010 16:28

太快了~[[mg_1_12]]
作者: 疾風飛毛腿    時間: 29-1-2010 17:21

唔識睇._.咁我即係快定慢._."
作者: 真白羊    時間: 29-1-2010 17:25

唔識睇._.咁我即係快定慢._."
疾風飛毛腿 發表於 29-1-2010 17:21

友善寬頻斷線多過人 @@
作者: 疾風飛毛腿    時間: 29-1-2010 17:31
39# 真白羊
其實1個月先斷1-2次線._.
作者: 真白羊    時間: 29-1-2010 17:45
39# 真白羊  
其實1個月先斷1-2次線._.
疾風飛毛腿 發表於 29-1-2010 17:31

之前我家人申請友善TV, 送個寬頻
我既測試結果係斷到你炆 ._. 打電話去反映多數冇人接 ._.
整完之後都係咁._.
作者: 花島楓月    時間: 29-1-2010 17:50
太快了~[[mg_1_12]]
真白羊 發表於 29-1-2010 17:15

姐系快定慢嫁@_@
作者: 疾風飛毛腿    時間: 29-1-2010 18:10
41# 真白羊 我都係申請TV送埋個寬頻 , 不過我斷得1-2次- -
作者: 真白羊    時間: 29-1-2010 18:11
姐系快定慢嫁@_@
花島楓月 發表於 29-1-2010 17:50

[[mg_1_13]] 理想吧~ 唔慢...算快...對比我的..就是太快了 \_/
作者: 花島楓月    時間: 29-1-2010 18:14
[[mg_1_13]] 理想吧~ 唔慢...算快...對比我的..就是太快了 \_/
真白羊 發表於 29-1-2010 18:11

網速快,但機廢,唉
作者: 真白羊    時間: 29-1-2010 18:48
網速快,但機廢,唉
花島楓月 發表於 29-1-2010 18:14

公司個BB寬頻, 打爆咪錶

作者: 星雪夜車神    時間: 29-1-2010 19:11
ESGS冇問題
作者: c73e74    時間: 29-1-2010 19:41
公司個BB寬頻, 打爆咪錶

真白羊 發表於 29-1-2010 18:48

我i-cable 10mb...

作者: 真白羊    時間: 30-1-2010 10:29
ESGS冇問題
星雪夜車神 發表於 29-1-2010 19:11

ESGS乄EliteHK
作者: neocheng    時間: 30-1-2010 10:47
本人狄青雲,僅以暫代隊長身份代表<Speed Star>車隊
同意參與反BUG暴走聯盟, 並同意上述所有條款.
作者: 真白羊    時間: 30-1-2010 17:02
本人狄青雲,僅以暫代隊長身份代表車隊
同意參與反BUG暴走聯盟, 並同意上述所有條款.
neocheng 發表於 30-1-2010 10:47

Speed Star

thx

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://comvncontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2