樓主: freedom040542
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機體討論] 詳談自由恢復電漿炮的個人建議(27/10更新)

關閉 [複製鏈接]
公平
你覺得三武好公平?
S機得三武好公平?有幾多原著武器多過三武會係SD變三武S機?
其他青椒啲武裝起碼有 ...
freedom040542 發表於 23-10-2011 12:32

公平?出曬所有武器就叫公平咩?
有好多都唔公平啦~~好似女神咁整多個r係佢d追彈咪得lo~~洗乜又整多個呀?
重炮手都唔洗加個br呀~~r後出追彈咪得lo~~
好多機都係咁o既情況你唔講??
點解一定要係自由呀?
你講好多機都應該咁我同意呀~~但只係自由我就覺好有問題
加上出多個SR有咩問題呀??提出有問題o既論點~
回復 支持 反對

公平?出曬所有武器就叫公平咩?
有好多都唔公平啦~~好似女神咁整多個r係佢d追彈咪得lo~~洗乜又整多個呀?
重 ...
Davehi 發表於 23-10-2011 16:07

點解反對既人唔可以讀清楚啲....
自由係S機
回復 支持 反對

回復 50# freedom040542

SR Neue Ziel不也是令雙龍失去意義嗎:lol?
回復 支持 反對

若然如此 會令包機定位既自由變怪 令S自由失去存在意義
如果會出 S自由可能被給予R後"殘破版" 起碼也有五 ...
freedom040542 發表於 23-10-2011 15:57

包也能有格連就是了,反正屬性也不再分明,沒差

在說00R和00Q?官方早就說了00Q采用的是改良過的00骨架,的確是以00為素體開發
另外,00的定位本來就是Twin Drive System的應用及達致人們的互相理解,00Q也的確達成甚至完善化,的確具資格稱為發展後繼機(直系)  
回復 支持 反對

點解反對既人唔可以讀清楚啲....
自由係S機
freedom040542 發表於 23-10-2011 16:14

咁出SR有咩問題先??
S就可以加武器~~A-C就唔得?咩道理呀
唔可以單憑你個人興趣問題就要改
咁就叫公平
出左SR有咩問題呀咁?
回復 支持 反對

包也能有格連就是了,反正屬性也不再分明,沒差

在說00R和00Q?官方早就說了00Q采用的是改良過的00骨架,的 ...
3-6-9 發表於 23-10-2011 16:16

首先自由正義直情係連名都用埋同名 就好似死神同地死咁 勁相似
而傳說有別於同自由正義同系列既天意 係DESTINY PLAN既機 同命運同RANK
00Q係溝通用 但00本身原意係戰鬥用既太陽爐高出力
XwX真係好難講... 我知識好似比較少 大部分都黎自原著對白

回復  freedom040542

SR Neue Ziel不也是令雙龍失去意義嗎?
卍盧仔卍 發表於 23-10-2011 16:16

屬性唔同 體積唔同 武裝大異
回復 支持 反對

咁出SR有咩問題先??
S就可以加武器~~A-C就唔得?咩道理呀
唔可以單憑你個人興趣問題就要改
咁就叫公平
出左 ...
Davehi 發表於 23-10-2011 16:20

唔係加武器 係正常S機如果三武裝唔哂既都係五武裝
除左SEED果三部 而自由最嚴重 你覺得好公平? 武裝上缺少 唔可以盡量完整
A-C除左爆甲同強制變身之外 有隨意變身既機有五武?!
回復 支持 反對

回復 56# freedom040542

你要明白雙龍比你那自由悲劇得多  所有武裝變得沒特色  技能也沒有專屬/特色  也沒有持續輸出的遠程手段  也沒有近身格鬥反擊的威能   你自由  高系數的好近身  好遠程  還說不夠啊?你還有2招特色技能啊  雙龍呢?
想用屬性唔同  體積唔同  武裝大異(這是甚麼?)  就帶過我的問題  居心何在?
回復 支持 反對

唔係加武器 係正常S機如果三武裝唔哂既都係五武裝
除左SEED果三部 而自由最嚴重 你覺得好公平? 武裝上缺少 ...
freedom040542 發表於 23-10-2011 16:27

何為正常S機??正常就係要有5種武器??
天意盾炮同二武差唔多又可以省卻??
唔係咁計架MA~~咁你講出SR有咩問題先??
回復 支持 反對

回復  freedom040542

你要明白雙龍比你那自由悲劇得多  所有武裝變得沒特色  技能也沒有專屬/特色   ...
卍盧仔卍 發表於 23-10-2011 16:31

哪吒差既只有技能 武裝完全一樣
武裝 係外在實際
技能 係內裏神力
差左武裝連個型都唔似
悲劇又如何 我都心酸 擺明韓方歧視中國心
對於S龍既意見請睇:
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4235934
點講都好自由係"少咁一忽"
哪吒只不過係"弱得泄"

何為正常S機??正常就係要有5種武器??
天意盾炮同二武差唔多又可以省卻??
唔係咁計架MA~~咁你講出SR有咩問 ...
Davehi 發表於 23-10-2011 16:31

首先 你都冇認真讀
我冇話天意公平 不過係二武差唔多所以比自由冇咁嚴重 我所講既既決方法都希望用係天意身上
正常S機係三武做唔哂除火神炮以外既武器都有五武 除左SEED三機<--悲劇時代 以及人氣低之禍
回復 支持 反對