查看: 22333|回復: 24
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我男朋友推我落樓梯! 我崩潰了

關閉 [複製鏈接]
你岩~係我犯賤~冇人叫我鐘意你
我同你開始既時候唔知你有女朋友
當時覺得你好叻,好有才華,好有見識,又係大學生
而我只係一個成績好差既中五學生
第一次識你時你就送我番屋企,送到門口,覺得你好好人
然後你吻我了,我亦愛上了你
我們開始時你常常哄我笑,哄我開心,又讚我識著3,身材

每日最開心既事就係放學第一時間打比你
可惜我既幸福只係持續左一個星期
自從我同你發生關係後,你對我既態度一百八十度轉變
[超~你都唔係處]
[你究竟同過幾多個男人搞過呀?]
我之前真係只係同過一個男仔做過,好對唔住.
你講既呢番說話,令我個心好痛
之後你要求唔用套做,我都比.我同我之前個男朋友都未試
過唔用套.
我明知自己唔係安全期,都肯同你做.事後只係問你拎一百
蚊自己去藥房買事後藥,因為我真係冇錢,而你就話
[你仲想洗我幾多錢呀?大家開心完就夠啦.你冇開心過既
?場已經係我出,出去租房都要錢la,我屋企咁靚仲想點
?其他你自己搞掂]
那天後,每次打比你你都話我煩,過多陣就唔聽我電話.
過多一個月,還未來M,我一個人膽戰心驚去買驗孕棒.我
有左你既骨肉.
我搵你唔到,試下FACEBOOK搵你朋友,你朋友話:
引用:
Yuki:
佢唔忙!我日日都見到佢溝緊女,你係佢邊位?佢已經有女
朋友
Yuki 說:
佢幫d小朋友補習就當正自己教授咁
Yuki 說:
唔知醜
Yuki 說:
又貪威識食,成日靠痴,條條女都抽水咁,以為自己好有條

Yuki 說:
佢不嬲都狗眼看人低沒想到原來你一早有女朋友了,感性上
,我還是騙自己你不是這樣的人.
那晚我睡不著
終於我決定到你家樓下等你,我住柴灣,荃灣對我來說很遠
.
我到左你樓下,打比你你又唔聽.
一直等,直到天亮了,家人也不斷打給我,我還是堅持要見
你一面,讓你知道我有了你骨肉.
你一見到我就直行直過,我跟住,話有說話要跟你講.
還未跟你講,你就一手把我推開
[咪X煩啦]
我被你推了下樓梯,我的肚很痛,向你呼求
[老公!我好痛呀]
而你
[咪X扮野啦]
繼續番學
我崩潰了!我的肚痛不及我的心痛!
我下面出血了!我們的孩子就這樣被你狠心殺死了.
我亦入了醫院,再也暪不了家人.
我終於可以對你心死.
徐宇軒! 我一輩子也會記得你! 你係最傷害我既男人.

[以上內容轉貼自某Xanga

以有對不滿 徐宇軒 的人在FACEBOOK發起團體
大家可以在FACEBOOK中  SEARCH  反。徐宇軒 為女事主發起力量!
回復

我睇左想喊
條友咁做得ga
真係cheap精中的cheap精
人地有左你既仔/女,你都可能咁能樣做
你仲係唔係人
回復 支持 反對

我想問 佢係咪男人黎?
有個咁好 咁愛佢的女朋友都唔識珍惜!
唉 我都唔知講咩好! 喊左=.=
回復 支持 反對

這在很多地方都看見;〕..
太慘了吧-.-
回復 支持 反對

雖然 好似 有d 做戲果d橋段...

不過 條友 真係好賤!!
樓主 果肚 打算..?
回復 支持 反對

我就唔信啦
回復 支持 反對

我就唔信啦
施芷珊 發表於 4-11-2009 11:24 PM

信下都無妨
在這個世界賤男無所不有
不過認識一星期就同人發生性關係
應該要話事主思想未夠成熟 未免太隨便
件事大左 而且推身壞六甲既事主落樓梯
其實大可以報警
畜意傷害他人 不
這已經涉及 畜意殺人
別忘記他肚中的BB流產了
既然就咁痛恨這位賤男
為何不來一招玉石俱焚?
就在這一點已經可以對這件事有所質疑

我只能夠說
1 這是假的
2 這是借刀殺人
3 這是真的
回復 支持 反對

睇下個賤男個樣啦
個樣奸到咁
圖片轉致高某起底組
大學生都可以咁做,仲要讀law<--------你唔好去死
回復 支持 反對

搞鬼錯呀~呢種人點做男人呀~
回復 支持 反對

人肉搜尋主角懸紅求清白 被指推懷孕女友落樓梯 近3萬網民圍攻
http://news.mingpao.com/20091108/gaa3.htm

【明報專訊】正當政府就《個人資料(私隱)條例》諮詢,建議將網上惡意使用他人資料列作刑事罪行之際,網上再發生匪夷所思的集體欺凌事件。

有女網民在討論區留言聲稱和21歲城大學生阿軒相戀後懷上對方骨肉,但被拋棄及推落樓梯導致小產。在沒有任何證據下,網民發動「人肉搜尋」,把阿軒的電話號碼、照片、住址,甚至上課時間表等個人資料搜尋出來,更在facebook開設群組圍攻,4日來有逾2.8萬人加入。堅稱指控是虛構的阿軒連日不敢上學,每日收到逾200個來電騷擾後已報警求助,其父母則「懸紅」10萬元找尋「受害少女」現身。

個人資料(私隱)條例檢討諮詢期將於本月底結束,有律師指出,現時法例無法規管網上惡意使用他人資料,不過,修例後,網民今次的行為將屬犯法。有互聯網業界人士擔心類似個案不斷發生,將成為政府收緊言論自由的藉口(見另稿)。

事件始於上周二(11月3日),多個網上討論區有人轉貼文章,內容由一名聲稱是「中五女生」的人所寫,自認在網上認識阿軒後相戀並發生關係,懷孕後男方卻離她而去;其後她到男方寓所外等候時被他推下樓梯小產,文中透露了阿軒的全名。

不久,有留言自稱認識阿軒並批評他的品格,亦有自稱是阿軒前度女友的網民指他無禮貌、見異思遷;有自稱為阿軒大學同學的網民說他借錢不還;而更誇張的是有自稱「援交女」的網友聲稱阿軒曾召妓但拒用避孕套及付款。

聲討阿軒的facebook群組在上周二晚上設立,有網民把阿軒的電話、地址、電郵地址、博客等張貼出來,甚至找到他在大學的上課時間表。截至昨晚11時,群組參加者逾28,000人,遠超早前大熱的「曾蔭權不代表我」群組的約9000人;阿軒的名字日前更成為雅虎搜尋器頭5位熱門字眼。

不敢上學 日接200來電 「生不如死」

阿軒昨接受本報訪問時表示,上周二下午發現成為網上故事主角,「初時睇篇文,都覺得個男仔咁衰,睇到最後竟然見到自己個名」。連日來,阿軒被網民未審先判,他把手機調校至「無聲」狀態,每日收到逾200個來電,一半匿名,「有人粗口怒罵;有人就扮BB聲說話:『爸爸做乜唔要我?』」阿軒不少照片亦被人找出來「改圖」嘲笑。

阿軒聽說同學間也流言眾多,多日來不能入睡,極度困擾,「真係生不如死」。過去三天,阿軒不敢上學,上周二已即時報警,其後並向私隱專員公署求助。

阿軒堅稱,除了他的個人資料屬實之外,所有網上故事都是虛構,「例如有人話我欠他錢,事實上我根本不認識他」。他表示,早前和女友分手,懷疑被惡意中傷,曾致電對方詰問,對方回應稱:「你自己同警察講。」

父母懸賞10萬元尋「受害少女」

「如果我推人落樓梯,當然係傷人罪」,他為表清白,表示若真有其事,願被警方拘捕。早前有人致電阿軒家中「玩電話」,他的父母亦知道此事並感到憤怒,昨在網上「懸紅」10萬元尋找「女事主」,呼籲她向警方報警及現身對質。

阿軒說,報案時警方着他暫時保持沉默,以免發布消息者修改資料,因此一直沒有回應批評,直至前晚收到電台節目邀請才決心作出回應。警方發言人說,11月3日下午接獲阿軒報案,案件暫列作「電話滋擾」處理,私隱專員公署則不評論個別案件。

城大犯罪學課程主任黃成榮表示,事件中沒有任何證據證實阿軒犯法甚至事件曾否發生,但網民照單全收,反映網民沒有求證習慣,令網上世界成謠言溫牀。他指出,網絡欺凌是新式罪行,特點為不易求證、傳播速度快、精神傷害大,學術界仍未研究出阻止機制,但一般建議受害者應主動澄清事件,努力公開言論抗衡,令更多人明白真相。

律師涂謹申表示,現時沒有法例可以追究這種行為,但受害者應盡速要求有關網站刪除涉及個人私隱的資料。
回復 支持 反對