查看: 24855|回復: 57
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] 新手經驗。剛出道的進來看看

新手經驗。剛出道的進來看看
首先說明朝挺好玩的。。。

大家一開始,最好是申請4個以上號,別怕多。。反正到時都要掛幾個小號的。就在幾個號中招將,哪個能招到好將的就把那個當大號(盡量申請到最好的將,后面就省心點),剩下的都練到6級掛資源(銅錢是可以交易的,前期大號的內政很需要銅錢的)。然后就開始按任務做,一直可以升到26級以前的。多看內政,把資源的都升高點,40級前起碼也升到10級。同時建設同科技一起,要不到后面很費時間。當然可以用元寶加速。

先說選將吧,在論壇里有很多大大發了精貼,大家可以看看。我這里簡單說下,一開始只要是選一個遠和的將(弓,炮)其一。統率要21,20的就直接不要了。弓只要是敏同攻兩個加起來要25就最好(敏主要)。炮是攻主要17以上最好了如果。然後配合近戰的,可以選
新手經驗。剛出道的進來看看
首先說明朝挺好玩的。。。

大家一開始,最好是申請4個以上號,別怕多。。反正到時都要掛幾個小號的。就在幾個號中招將,哪個能招到好將的就把那個當大號(盡量申請到最好的將,后面就省心點),剩下的都練到6級掛資源(銅錢是可以交易的,前期大號的內政很需要銅錢的)。然后就開始按任務做,一直可以升到26級以前的。多看內政,把資源的都升高點,40級前起碼也升到10級。同時建設同科技一起,要不到后面很費時間。當然可以用元寶加速。

先說選將吧,在論壇里有很多大大發了精貼,大家可以看看。我這里簡單說下,一開始只要是選一個遠和的將(弓,炮)其一。統率要21,20的就直接不要了。弓只要是敏同攻兩個加起來要25就最好(敏主要)。炮是攻主要17以上最好了如果。然後配合近戰的,可以選防高的步兵或血多的騎兵(我一開始是炮同騎的)。然後在10級左右,就算下統率同成長。。(10級統率要1
回復

[[bao_49]]還是沙發
回復 支持 反對

哇!一天可以升到46級了,謝謝啦! 一燈
回復 支持 反對

[[bao_27]][[bao_27]]
一天40可以啊
回復 支持 反對

蠻好玩的,升級好快噶!
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

出道時,一定要猛! 快!!
打石頭也打要7級以上的~~!![[bao_40]]
從前,有一位老爺爺從我身邊閃過,他問我,小朋友為啥哭噶!
我說:玩遊戲不懂怎玩~! 老爺爺顯靈說道:“我個人遊戲歷程。
裝備呢?一定要搞得漂漂亮亮,打最高級石頭:
結果聽了老爺爺的一番話......... 到後來在明朝裏面,我當上了女皇~!!
太謝謝你啦!! 太上老君爺爺!! [[bao_45]]
回復 支持 反對

。。。。。。。。。。。。

我齋送外賣嘖喔。。
5好搶我。
老細你碗叉燒飯!
誠惠28蚊!!!
回復 支持 反對

當我接到人地叫我頂貼噶時候捏,其實我是拒絕噶!
因為我覺得好無面,你無可能叫我頂我就要頂噶!
第一:我要試下線,因為我5中意我頂完之後又加D特技入去!
甘噶貼睇落去,好猥瑣,好騎離,好暴力,結果出來D網友實系度鬧我!
根本無哩種貼,你噶頂貼系假噶。
後來捏,經過我一段時間反復嘗試證實!
這次頂貼無加入任何特殊成份,大概頂咗一個月左右啦!
感覺幾好,依家捏,我每日都系度頂,起碼我頂得幾HIGH!
我仲叫埋我Dfriend一起頂,我同距地講,來來來一起試下!
後來我頂貼噶時候,我同斑豬講5好加D離離騎騎野上去!
因為我要D網友都睇到,我頂完系甘,你地頂完都系甘!
回復 支持 反對

當我接到人地叫我頂貼噶時候捏,其實我是拒絕噶!
因為我覺得好無面,你無可能叫我頂我就要頂噶!
第一:我要試下線,因為我5中意我頂完之後又加D特技入去!
甘噶貼睇落去,好猥瑣,好騎離,好暴力,結果出來D網友實系度鬧我!
根本無哩種貼,你噶頂貼系假噶。
後來捏,經過我一段時間反復嘗試證實!
這次頂貼無加入任何特殊成份,大概頂咗一個月左右啦!
感覺幾好,依家捏,我每日都系度頂,起碼我頂得幾HIGH!
我仲叫埋我Dfriend一起頂,我同距地講,來來來一起試下!
後來我頂貼噶時候,我同斑豬講5好加D離離騎騎野上去!
因為我要D網友都睇到,我頂完系甘,你地頂完都系甘!
回復 支持 反對