查看: 14130|回復: 26
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 坡服無禮待人玩家TinPlayer

關閉 [複製鏈接]
事件係咁既,一名新加坡服玩家TinPlayer既態度,我非常不認同

在先,佢想問清楚,佢想入坡服既Evil,的確係冇問題, 當時,我開緊深夏(LaFee)既帳號,想去開技之時
我就係大頻問一問呢一個人,你係邊一個呢?當然,我係想清楚知道佢港服既玩家ID
咁我幫一幫車隊收人,費時麻煩佢地, 我好清楚, 我當時既禮儀係絕對正常, 係常人絕對應夠容納既態度
但係,我竟然得到一個我認為非常無聊, 而且無禮既待遇,   佢講左句"我係我"  
當中佢夾雜埋個啲既火星文表情, 呢項冇需要清楚表達 ...

我想知道, 即使知道同唔知道你港服既ID係咪有問題呢?更何況我冇興趣深入了解...
其後,佢同我既對話當中, 佢並且認為做人係不需要係禮貌態度既一方面上係要用到認真黎對待
最後, 佢更加去用一個"一個人講唔夠講揾多個人黎講贏我?"黎對我做一個既抗衡...
而且, 我相信佢一直唔知我係一控二, 而且我都有坦言對佢澄清, 呢點都唔係值得講
我想對大家一個既請問, 如果自己本身既態度係合理的話, 一個係咪已經勝於十個無理漢?
我相信佢仍未搞清楚呢一點

最後, 我總括而言, 對人對事, 禮貌, 態度一點, 我相信除左個人要改善, 以及盡好之外
提醒各位玩家必須有良好既做人禮儀, 尊重自己, 尊重別人, 係比任何成績都更加緊要...
要得到長遠, 長久既優良關係, 先要對自己既行為做出最好既檢點
事後先黎對自己所做既事後悔, 絕對係冇好處

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
NuclearAsh核灰 + 2 我很贊同

查看全部評分

回復

又是一件小學雞...
理得佢啦!!!~
當佢LW咁得ge 啦
透明<<<<
回復 支持 反對

我一直都希望講一啲正確既野比佢知道
只不過係佢唔鐘意,唔受聽
回復 支持 反對

我只可以講...呢D會係事實既全部?

我一開始只想表達"我係我"...我唔明你所講既"你係邊個"咩意思

跟住你就講左成十分鐘, 我係個十分鐘都好無奈

然後到我出聲...你就搵多個人黎話我? 咁樣我先講個一句說話

原來一控二, 仲要做場戲惡化事情落去, 開分身串我...我真係無言

如果你真係想解決問題, 就唔會講足十分鐘人地唔岩...又話人地唔岩叫人改又剩

如果你真係想解決問題, 就唔會搵多個人黎(分身)...有咩事大家當事人解決, 而唔係叫多個人(分身)黎串我

如果你真係想解決問題, 就唔會Post 上黎唱人

以事論事...邊個真係想搞事, 邊真係錯, 唔輪到我話事,
此終你地玩家與玩家之間有深厚關係,
但係心照啦
回復 支持 反對

你呢一種答覆, 的確係超出我能夠接受既底線, 我相信, 能夠接受你呢種既態度, 係極少數人
我講既係事實全部, 我唔需要去做任何既無謂野黎扭曲所有事實, 全部,
依家你係咪想推卸哂全部責負, 暗示我生枉白做, 先會出此言? 我認為你係唔想負責後果同埋狡辯
只係一種極無恥既人先會, 我唔同你
我有錯我必定會認, 無謂執著自己既立場再錯落去, 無意思, 點講結果都唔會因為歪理而改變
但我睇唔見你同我係一致, 都係會認錯

另外, 我冇揾多個人黎講說話, 只係不同帳戶, 此事大約係一個鐘頭前,
而且我係未開POST之前已經澄清左你誤解左
我係絕對唔會忘記一啲對我唔客氣既人做過既每一件事, 包括你
我係大條道理黎Post上黎, 你不能夠有任何怨言, 因為的確你有錯過
而且, 我係名正言順上黎樂古開帖黎傳開呢一件事, 咁又點, 我見得光我就會黎批評你呢一個人
我正因想解決大家對我所講既野既啟發, 先會黎開POST,
係咪我唔開POST, 大家唔知問題處在就等於已經解決? 我唔相信呢一點.

最後, 以事論事, 邊個想搞事, 邊個錯,
搞起呢件事既的確係我, 但係本體上, 成件事既錯, 我唔覺得你係冇錯, 反而更加你係全錯...

我好心照, 我無需要去冤枉一個人去壯大自己, 我喜歡做理直氣壯既野去支持自己既立場論點
而且, 我的確係同部分玩家有深厚既關係, 但如果我有錯, 我唔相信佢地仍然盲目去維護一個人
我曾經做過一啲冤枉人地既衰野, 最後我車隊家散人亡, 個日係2010年6月1號,
後來我自己都勇於承擔番自己既責任, 無謂執著自己錯既立場, 向涉及既人都有致歉,
道歉認錯唔難, 何謂要執著, 死牛一邊頸係自己一直都無理, 錯既方向黎辯護自己一切既所行呢?
呢一種係愚蠢人既做法, 接受批評既人先會係最終既贏家, 你有道理,你一句及得人地十句一百句
冇道理就十句一百句, 都不能以說服人地既一句 !
回復 支持 反對

受到警告 6#
除左用弱智形容當事人...我諗唔到有第2個形容詞...sorry><
回復 支持 反對

我只可以講...呢D會係事實既全部?

我一開始只想表達"我係我"...我唔明你所講既"你係邊個"咩意思

跟住你就 ...
cypgat 發表於 27-4-2011 23:33

請問一聲 人地都係想識多個朋友都叫有錯嗎? 想知你之前有無玩港服RCO姐 咁都叫串你 話你錯
咁我想請問一句 對住你要點樣講先叫做無串你 無話你錯呢?
回復 支持 反對

回復 7# KINSSS

佢意思係想話比我知, 我係十分鐘內同佢講既野, 佢不單只係唔想去接受人地既comment之餘
佢係想同我講, 玩GAME何必認真? 我係完整話比佢知, 大家只係溝通既方式唔同, 唔係面對面

對於呢個人, 我對佢既印象, 係歪理十足, 極為可恥
回復 支持 反對

回復 8# 恰吉東爺

我對佢既印象就係覺得有佢講無人講 錯都要死雞撐飯蓋
回復 支持 反對

一早好地地報上名來,就算無玩過都可以話無玩過
本來就可以無事發生
你要入人地車隊,叫人去收你入隊
人地問你係邊位,因為evil除左港服人之外其他都唔收
要確定身份
你無啦啦彈出一句"我係我"
會唔會真係令人非常無奈呢?
點解一早唔好地地答左人先???

by LaFee
回復 支持 反對